Biografie Isabelle Roelofs

Hoorniste

Muziekdocente, docent muziek, arrangeur en dirigente/pianiste


Jonge jaren

Isabelle, geboren 1993, is op jonge leeftijd begonnen met pianoles van haar opa. Toen zij 8 jaar oud was ging zij op hoornles. Na enkele jaren werd zij lid van symfonisch blaasorkest Da Capo in Nieuwerkerk aan den IJssel, en later ook van de Kleine trompetter in Zevenhuizen.


Havo voor muziek en dans, Codarts Rotterdam

Toen Isabelle 15 was werd ze aangenomen op de havo voor muziek en dans, hiervoor heeft ze in 2010 haar diploma gehaald.


Bachelor of music, Codarts Rotterdam (afgestudeerd in 2016)

Na het behalen van haar havo diploma studeerde zij klassiek hoorn aan het Rotterdams conservatorium, bij Bob Stoel en Martin van de Merwe.
In juni 2016 behaalde zij het diploma bachelor of music.
Isabelle besloot om muziekeducatie als keuzevak te doen. Hiermee heeft zij dan ook haar lesbevoegdheid behaald voor de koperen blaasinstrumenten. Als onderdeel van dit keuzevak heeft Isabelle natuurlijk veel lessen gegeven, maar ook stage gelopen als dirigente bij een samenspelgroep, een jeugdorkest en een slagwerkgroep.
Daarnaast heeft Isabelle de Hafa-directie minor gedaan.


Bachelor of education, Codarts Rotterdam (afgestudeerd in 2018)

Vervolgens deed Isabelle de verkorte opleiding docent muziek. De hoorn hield zij als bijvak. Het eerste jaar had zij nog les van Bob Stoel en Martin van de Merwe en het laatste jaar van Wendy Leliveld. In juli 2018 behaalde Isabelle het diploma bachelor of Education. Tijdens de opleiding docent muziek heeft Isabelle stage gelopen op verschillende scholen. Haar LIO (Eindstage leraar in opleiding) deed ze op de Babylonschool in Rotterdam, via de educatieafdeling van concertgebouw de Doelen.


Master of music, conservatorium Antwerpen en Gent

Isabelle doet de Master of hoorn bij Rik Vercruysse (docent Conservatorium Antwerpen en Gent)

Natuurhoorn HoGent

Isabelle volg lessen natuurhoorn bij Jeroen Billiet


Belle Musique

Tijdens haar hoornstudie gaf Isabelle al veel les op verschillende koperen blaasinstrumenten, zowel bij muziekscholen als bij verschillende verenigingen. In 2017, na 5 mooie jaren bij muziekschool Stichting Moz-Art, besloot Isabelle om voor zichzelf te beginnen. Sinds Januari 2018 heeft Isabelle haar eigen bedrijf "Belle Musique". Zij heeft haar eigen lespraktijk vanuit huis. Isabelle maakt wekelijks muziek in het Thomashuis in Gouderak. Daarnaast valt Isabelle veel in als hoorniste in verschillende (professionele) orkesten. Bijvoorbeeld in symfonieorkesten, barokensembles, opera en operette, maar ook in harmonie en fanfare orkesten. Ook arrangeert Isabelle muziekstukken voor hoornensembles en (jeugd)orketen. Ze zorgt hierbij dat de muziek aansluit op het niveau van het ensemble of orkest. Hierdoor kunnen bijvoorbeeld beginnende leerlingen al snel samen spelen. Isabelle arrangeerde onder andere een groot deel van de muziek die gespeeld werd op de hoorndag van het Nederlands Hoornisten Genootschap op 3 oktober 2015.

Neem voor meer informatie contact met haar op!